DE REKERE 2.0

Allround Sociaal Cultureel Werker – 18 - 24 uur/week
Wijkcentrum de Rekere 2.0, in de Alkmaarse wijk Huiswaard is op zoek naar een sociaal cultureel werker, die met ingang van 1 maart 2020 ons team komt versterken.

De Rekere biedt in de wijk Huiswaard onderdak aan maatschappelijke organisaties en commerciële bedrijven. Verschillende clubs en verenigingen organiseren in De Rekere uiteenlopende activiteiten op sociaal, sportief, cultureel, culinair en maatschappelijk gebied. Het wijkcentrum levert een bijdrage aan het welzijn, aan participatie en aan kwaliteit van leven in de leefomgeving.

Functieomschrijving
Jij bent één van de redenen waarom mensen met en voor hun plezier naar het wijkcentrum komen! Je legt en onderhoudt contact met wijkbewoners, gebruikers en bezoekers van het wijkcentrum, signaleert en bespreekt hun wensen, behoeften, ambities en problemen. Daarbij draag je mede zorg voor het ontwikkelen én uitvoeren van vraaggerichte activiteiten die bijdragen aan het vergroten van hun participatie en het verbeteren van hun woon- en leefsituatie. Je zoekt naar mogelijke samenwerkingen en legt de verbinding met en tussen partijen, ten behoeve van het wijkcentrum e.o. het welzijn van haar bezoekers en de wijkbewoners. Je bent spil tussen de vrijwilligers, bezoekers en gebruikers van het centrum. Je zet je dus in voor het welzijn van de wijk en haar bewoners.

 • Tot je taken behoren:
 • Inhoud en vorm geven aan activiteiten binnen bestaande plannen en het verzorgen van de programmering daarvan.
 • Coachen van deelnemers en vrijwilligers bij activiteiten, die een educatief en recreatief karakter hebben.
 • (Mede)organiseren en uitvoeren van cursussen, informatieve bijeenkomsten, open dagen en dergelijke.
 • Geven van informatie over onderwerpen, die betrekking hebben op de woon- en leefsituatie van wijkbewoners en/of hun welbevinden en hen – indien nodig – kunnen verwijzen naar instanties.
 • Het stimuleren van deelname aan en participatie bij de ontwikkeling van projecten of activiteiten die de sociale cohesie vergroten. Met name voor/met doelgroepen die een sociale of financiële uitdaging ervaren.
 • Het terugkoppelen aan en adviseren van medewerkers en bestuur, over signalen en ontwikkelingen.
 • Verrichten van bijbehorende administratieve werkzaamheden.

  Wat is je profiel?
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Je voelt je betrokken bij de vele verschillende mensen die in de wijk wonen, zoals mensen met een migranten achtergrond, psychische kwetsbaarheid, sociaal en economische zwakke positie en gevoelens van eenzaamheid. Je hebt dus ‘feeling’ voor zowel zorg als welzijn.
 • Je bent in staat anderen te motiveren, een veilige sfeer te creëren en hebt de creativiteit voor het organiseren en vormgeven van activiteiten.
 • Er schuilt een organisator in je en hebt daar inmiddels ook ervaringen mee.
 • Je hebt een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid en legt je bevindingen gemakkelijk op papier vast.
 • Je bent een spreekwoordelijke bruggenbouwer, je legt duurzame verbindingen tussen personen, doelgroepen en partijen.
 • Jij bent een collega die het werk serieus neemt, maar ook in is voor een lolletje.

Wat bieden wij?
Een uitdagende en zelfstandige baan met veel ruimte en vrijheid voor eigen initiatief. Je werkt samen met een team die de administratie en beheer van het wijkcentrum verzorgen, in een bloeiend wijkcentrum met vele faciliteiten. Je treedt in loondienst bij Stichting de Rekere 2.0 o.b.v. het CAO welzijn en maatschappelijke dienstverlening, functieprofiel SCW3. Of je bent ZZP’er die enthousiast wordt van de vacature. De aanstelling start als een tijdelijke functie.

Solliciteren
Voor meer informatie over het wijkcentrum en functie kan je contact opnemen met Peter Baak (bedrijfsleider), via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De sollicitatiegesprekken vinden medio februari plaats

Ruimte reserveren

Via dit formulier kunt u een ruimte reserveren voor uw feest, vergadering of activiteit.

Aanmelden vrijwilligers

We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken, wil jij ons daarbij helpen? Meld je dannu aan.

Informatie aanvragen

Heb je vragen? Schroom niet en stel ze aan ons.