DE REKERE 2.0

Gezocht: Groene vingers

Naast ons pand ligt een prachtige tuin van bijna twee hectare groot. Het onderhoud daarvan werd altijd uitgevoerd door leerlingen van het Clusius College. Wij kunnen het beheer en het onderhoud overnemen. Maar daarvoor zijn wel groene vingers nodig.

We kunnen de tuin naar eigen inzicht inrichten en gebruiken mits de huidige bomen worden behouden. Ook kunnen bestaande delen opnieuw worden ingericht en beplant met bijvoorbeeld kruiden, vruchten of sierbloemen. De huidige beschoeiing wordt aangepast. In overleg komt er een houten afscheiding of een natuurlijke oever. De bestaande terrassen kunnen worden verplaatst of uitgebreid, in elk geval worden ze opnieuw bestraat. Kortom, de tuin komt er weer keurig uit te zien.

Beheer en onderhoud

Voor een optimaal beheer van het groen is kennis nodig. Daarvoor kunnen we terecht bij Hortus Alkmaar. Voor het periodiek onderhoud is echter menskracht nodig. Daarom zoeken we mensen met groene vingers die het leuk vinden om de tuin op peil te houden.

Aan de slag

Altijd al een eigen tuintje willen hebben, maar daar nooit de ruimte voor gehad? Gek op groen en genoeg tijd en kennis om daar wat mee te doen? Neem dan contact met ons op, we houden ons aanbevolen voor elke bijdrage. We kijken uit naar de reacties. Die kun je sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ruimte reserveren

Via dit formulier kunt u een ruimte reserveren voor uw feest, vergadering of activiteit.

Aanmelden vrijwilligers

We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken, wil jij ons daarbij helpen? Meld je dannu aan.

Informatie aanvragen

Heb je vragen? Schroom niet en stel ze aan ons.